Tørring Fysioterapi & Træning, Torvegade 10, 7160 Tørring

Øvelsesterapi

Øvelsesterapi og bevægelse handler om at genskabe naturlige og fysiologiske bevægelses muligheder i kroppens led. Teknikkerne omfatter såvel passive  som aktive bevægelser.

Bevægelsestræning

Muskler og led skal bevæges igennem til fuld bevægelse for at bibeholde den optimale og fulde bevægelighed det kan ske ved passiv eller aktiv bevægelse.

Konditionstræning

En træningsform hvor man opøver kroppens evne til at optage og transportere ilt til de arbejdende muskler. Når man har en god kondition udtrættes man ikke så let, at kunne udføre almindelige daglige gøremål kræver et vist konditionsniveau.

Udholdenhedstræning

Udholdenhedstræning tilrettelægges ,så man bliver i stand til at fortsætte lang tid med en given fysisk aktivitet.

Styrketræning

Formålet med at styrketræne handler om, at øge musklernes evne til at udvikle maksimale kraft.

Koordinationstræning

Træning af bevægelser og især styring af en og flere sammensatte bevægelser, man indarbejder bevægelser så kun de muskler, der er nødvendige for bevægelsen aktiveres, dermed kan man foretage bevægelsen med mest hensigtsmæssig energiforbrug.

Balancetræning

Opøver evnen til at holde og være sikker i en bestemt stilling, en god balance opnås ved en god understøttelse, at man kan udvikle passende muskelkraft og at man kan fastholde en stilling.

Hjemmeøvelser

Øvelsesprogram sammensat af terapeut og patient udefra undersøgelsesresultat – få relevante øvelser som revurderes og progredieres ved hver konsultation.

Holdningskorrigerende øvelser

På basis af holdningsanalysen tilrettelægges relevant behandlingsprogram, f.eks. udspænde stramme muskler, optræne svage muskler, koordinere svage bevæge mønstre. Der arbejdes med korrektion nedefra og op.